Občina Moravske Toplice je v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo(PIF), objavila javni razpis za podelitev štipendij Občine Moravske Toplice zaštudijsko leto 2018/2019. Na javni razpis se je prijavilo 37 študentov, kiizpolnjujejo pogoje za pridobitev štipendije Občine Moravske Toplice.

IMG 20181021 115957 Barbara Špilak.jpg Pregledovalnik fotografij za Picaso

Ljutomer, 15. november 2018 – Oktobra je 20 dijakov predšolske vzgoje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) s spremljevalci odpotovalo na 14-dnevno praktično usposabljanje v nemške ali angleške vrtce. V avtentičnem okolju so nabirali izkušnje na poklicnem področju, obenem pa spoznavali kulturo gostiteljev.

20let pv

Ljutomer, 9. november 2018 – 20. obletnico srednješolskega strokovnega programa predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) so na gimnaziji obeležili s strokovnim simpozijem, katerega naslov je bil Sodobni izzivi in priložnosti za predšolsko vzgojo otrok v vrtcih. Celodnevno dogajanje je na enem mestu zbralo in povezalo vzgojitelje predšolskih otrok iz pomurskega prostora, srednješolske učitelje, ki poučujejo bodoče vzgojitelje, njihove ravnatelje in pristojne s Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI), ki skrbijo za razvoj, raziskave in svetovanje na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja.

Tudi v Pomurju bo potekala Šola za župane info.tvasgmail.com Gmail Google Chrome

Martjanci, 19. september 2018 – Pobuda Šola za župane ob jesenskih lokalnih volitvah spodbujakandidate za župane in lokalne skupnosti k sodelovanju za večjo osredotočenost na programskodelo za prihodnje županske mandate.

 Matura 2018 splomladanski rok 1

Pred nami so težko pričakovani rezultati splošne mature 2018. Tudi letošnja 24. generacija sedanjeeksterne mature oz. 52. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer jedosegla izjemen rezultat.

Fwd Objava na Fb strani in spletnoi strani GMS info.tvasgmail.com Google Chrome

Na Gimnaziji Murska Sobota so letos že drugič zapored izvedli Naravoslovni raziskovalni tabor. Tako so se od 27. do 29. junija družili osnovnošolci, ki so zaključili sedmi ali osmi razred.