Vulkanijo obiskal 100.000 obiskovalec info.tvasgmail.com Gmail Google Chrome

Doživljajski park Vulkanijo je obiskal 100.000-i obiskovalec. To je družina iz Žalca, ki smo jo včeraj popoldne sprejeli v Vulkaniji.

Pri Gradu na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Leta 2013 smo ga obudili v Doživljajskem parku Vulkanija, kjer obiskovalci skozi interaktivne vsebine in 3D filme spoznajo vulkane, potujejo v vulkansko podzemlje in doživijo izbruh goričkega vulkana. Ogledajo si tudi geološki muzej in se z Oli vlakom peljejo do kamnoloma bazaltnega tufa, kjer lahko najdejo kristale olivina. Izbruh goričkega vulkana je v petih letih doživelo preko 100 tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije in drugih držav širom Evrope in sveta, ki so vselej navdušeni nad Vulkanijo.

Od prvega odprtja do danes je bila Vulkanija zaprta le tistih 10 mesecev med obnovo (od decembra 2014 do oktobra 2015).

Od 2. oktobra 2015 nemoteno deluje skozi vse leto in privablja številne obiskovalce, predvsem družine, šolarje, odrasle, razne skupine upokojencev in sindikalnih izletnikov, ki so navdušeni nad interaktivno in zanimivo predstavitvijo vulkanov, nad doživetim potovanjem skozi vulkansko podzemlje, 3D filmi, predvsem pa nad 3D podzemnim vlakom. Seveda pa jih navdušijo tudi krtek Oli in prijazni vodniki.

Obisk v Vulkaniji se pospešeno dviguje iz leta v leto, v letu 2017 nas je obiskalo preko 32.000 obiskovalcev, letos jih bo še več.

Včeraj pa so tako gostili 100.000 obiskovalca. Na kar so zelo ponosni.

Naslednji teden, v petek, 31. avgusta 2018, bodo praznovali 5. obletnico delovanja. Krtek Oli bo upihnil 5 svečk.

Svečano in zabavno bo za vse, ki boste prišli naslednji vikend v Vulkanijo.

Oli je pripravil kar nekaj presenečenj, popuste, nagradno igro in darilca za vse.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.