skupna 1

Kolesarski klub Lendava organizira v nedeljo 21.7. tradicionalen 16. Panonski maraton treh dežel. Kolesarski maraton je v sklopu akcije Slovenija kolesari 2019.

Fwd V Turnišču predstavili zbornik o občini 1

V torek, 13. novembra, je v občinski dvorani potekala predstavitev prvega zbornika o občini Turnišče, ki ga je izdala Občina Turnišče ob podpori domačih pokroviteljev. Avtorji zbornika, večina jih izhaja iz občine, so predstavili svoja razmišljanja in nove ugotovitve.

 GMS

V četrtek, 4. 10. 2018, ob 16. 00, bo v telovadnici Gimnazije Murska Sobota košarkarska tekma med bivšimi dijakinjami Gimnazije Murska Sobota, ki so bile državne prvakinje, ŠKL zmagovalke in 7 na svetovnem dijaškem prvenstvu v Izraelu pod vodstvom profesorja Marjana Horvata in Janka Hochstätterja ter trenutno ekipo naše gimnazije.

Fwd Marko Potrč in Jan Kovačič športno s Prekmurci sandra.mohoricgmail.com Gmail Google Chrome

Prekmurje se je od septembra poslovilo v pravem športnem duhu. Karavana vseslovenske družbeno odgovorne akcije 1, 2, 3, GREMO! se je tik pred začetkom oktobra ustavila v Murski Soboti. Motivator in voditelj Marko Potrč ter športni strokovnjak Jan Kovačič, sta zopet poskrbela za odlično vzdušje, pri rekreaciji pa se jima je pridružilo 18 sodelujočih. Za nekatere je bil dogodek odskočna deska v aktiven življenjski slog in za ostale prijetna popestritev običajnega treninga.

Fwd V Turnišču otvoritev gümle in dan odprtih vrat Polanščekove domačije

Turnišče, 28. september 2018 – V Turnišču so v okviru projekta Podeželsko stičišče Polanščekova domačija, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, otvorili prenovljeno gümlo in pripravili dan odprtih vrat Polanščekove domačije.