Policija

Včeraj okrog 15. ure je v Veržeju voznica osebnega avtomobila v križišču zapeljala na prednostno cesto in trčila v osebni avtomobil, ki je pravilno pripeljal po prednostni cesti. V vozilu oškodovanca je bil sopotnik - otrok lažje telesno poškodovan. Povzročiteljici prometne nesreče bo izdan plačilni nalog.

Malo pred 21. uro pa je v naselju Martjanci zaradi neprilagojene hitrosti padel kolesar in se lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,05 mg/l alkohola. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

V manj kot tednu dni policist drugič rešil življenje osebi, ki je skočila v reko

V prvem primeru se je to zgodilo 6. julija med iskalno akcijo, ko je pogrešana oseba skočila v reko Muro. Policist Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave je skočil v reko in osebo rešil.

Enako pogumno in požrtvovalno dejanje je s svojim ravnanjem storil policist PP Gornja Radgona minulo nedeljo, 11. julija. Okrog 19. ure je partnerka policista ob reki Muri v Petanjcih opazila nenavadno obnašanje osebe. Policist, ki je bil službe prost je šel preverit dogajanje k reki, vendar osebe tam več ni bilo. Pregledal je nabrežino reke in v vodi videl samo roke, medtem ko je bilo telo osebe že pod vodo. Takoj je skočil v vodo in rešil osebo, ki je bila neodzivna ter ji nudil prvo pomoč do prihoda reševalcev.

Policista sta s svojim ravnanjem rešila življenje dveh oseb in s tem pokazala veliko poguma in požrtvovalnosti.

 

Slika je simbolična

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.