valentinov pohod 1

Tretjo nedeljo v februarju je Kolesarsko pohodniško društvo Pedal iz Gomilic organiziralo že 15. Valentinov pohod.

zdms

Prizidek je predviden ob severni strani otroškega in mladinskega dispanzerja ter ginekološkega oddelka Zdravstvenega doma Murska Sobota.

 Fwd IVAN ZAJC mag. farm prejemnik Minařikovega odličja 2018 sandra.mohoricgmail.com Gmail Google Chrome

Ivan Zajc mag. farm., ki trenutno opravlja funkcijo vršilca dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn, je letošnji prejemnik prestižne nagrade Slovenskega farmacevtskega društva - Minařikovega odličja.

Ashtray Smoke Cigarettes Free photo on Pixabay Google Chrome

Zveza slovenskih društev za boj proti raku in Zavod Republike Slovenije za šolstvo sta tudi v tem šolskem letu izvedla program »Vzgoje za nekajenje«,  katerega skupni cilj je ozaveščanje učenk in učencev o negativnih učinkih tobaka na zdravje.

STOP KRŠITVAM pravic oseb s težavami v duševnem zdravju info.tvasgmail.com Gmail Google Chrome

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je na novinarski konferenci v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec v torek, 8. 5. 2018, opozorila, da se še zmerom kršijo pravice oseb z motnjo v duševnem zdravju pri neprostovoljnih namestitvah v posebnih socialno varstvenih zavodih s sklepi sodišč.

zdravstvo 

Ljubljana, 12. april 2018 – Na Forumu Koordinacije zdravniških organizacij, ki je danes potekal v Domus Medica, so zdravniške organizacije – Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS), Slovensko zdravniško društvo (SZD), FIDES – sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (SZZZZ) – izpostavile akutne probleme našega zdravstvenega sistema z vidika zdravnikov, opozorile na problematiko zdravstvene reforme, ki je prinesla vrsto negativnih posledic, med njimi daljše čakalne dobe, ki spodbujajo nasilje nad zdravniki, ter zahtevale ukrepanje za izboljšanje zdravstvenega sistema in več vlaganja v dotrajano zdravstveno infrastrukturo.