DSC 0007

Ministrstvo za obrambo je lani intenzivno pripravljalo besedili dveh krovnih zakonov na obrambnem področju – novega Zakona o obrambi in novega Zakona o službi v Slovenski vojski.

M 20161205 00745299

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes, na drugi dan prvega predsedniškega obiska v Egiptu, srečal z egiptovskim premierjem Sherifom Ismailom. Govorila sta predvsem o priložnostih za krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Egiptom. 

VIR: Urad vlade za Slovence v zamejstvu

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je bil v sredo, 30.11.2016, na obisku v istrski metropoli Pulj.  Ob 18.uri se je udeležil kulturne prireditve, imenovane Slovenski večer, ki jo je pripravilo puljsko Slovensko društvo Istra.  

Danes je novoimenovana izredna in pooblaščena veleposlanica Republike Turčije Esen Altuğ predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju predala poverilno pismo.

 Predsednik republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Kopru udeležil slovesnosti v počastitev 60-letnice Srednje tehniške šole Koper. 

Predsednik Republike Slovenije se je včeraj udeležil slovesnosti ob občinskem prazniku občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah.