Ljubljana, 28. september 2016 – »Vlada RS spreminja Slovenijo v talko neodločnih odločevalcev, zaradi katerih izgubljamo mesta na vseh gospodarskih lestvicah konkurenčnosti, predvsem pa v realnem življenju podjetnih državljank in državljanov, ki imajo vedno manj,« ob sprejemu mini davčne reforme v Državnem zboru RS sporoča predsednik SLS mag. Marko Zidanšek, ki je prepričan, da ukrepi te Vlade RS dušijo podjetništvo in podjetniški način razmišljanja: »Včeraj sprejeti kozmetični popravki niso dovolj, ker država znotraj umira in podjetništvu grozi, da se bo zadušilo.

Ljudem moramo dati možnost, da svoj podjetniški talent sprostijo. Tiste ki so pripravljeni sprejeti odgovornost, da nudijo delo in preživetje tudi drugim, je treba spodbujati, ne pa da se podjetnik v Sloveniji počuti kot ujetnik sistema. Trenutna politika je najbolj neljudska in nepodjetna v zadnjih 25 letih in dokler nam bodo vladali birokrati, bodo poslanci znali le dvigovati davke.«

 

V SLS ugotavljajo, da tudi ta Vlada ne razume, da mora za nadaljnji razvoj Slovenije kot dober gospodar povečati ekonomsko svobodo in ne sprejemati ukrepov, ki dušijo podjetniško iniciativo. Slovenija se s trenutno politiko ne bo mogla nikoli povsem prebiti iz krča ki ga je povzročila gospodarska kriza leta 2008, saj je slovensko okolje za podjetnike sovražno. Slovenija zato ne potrebuje le mini davčne reforme ampak povsem drugačno davčno politiko, z manj prerazporejanja denarja uradnikov pod taktirko interesnih skupin, kar ugotavljajo tudi ključni predstavniki gospodarstva v Sloveniji. Ukrepi morajo biti odločnejši, njihov cilj pa mora biti povečanje ekonomske svobode ter s tem pogojev za nova kakovostna delovna mesta in dvig kupne moči, razvit finančni trg in odgovorno upravljanje državnih podjetij.