Predsednik republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Kopru udeležil slovesnosti v počastitev 60-letnice Srednje tehniške šole Koper. 

V nagovoru je predsednik republike čestital Srednji tehniški šoli Koper in vsem njenim generacijam za prehojeno pot do današnjih svečanih trenutkov. Učiteljskemu zboru se je predsednik republike zahvalil, da z veliko mero predanosti, vestne tenkočutnosti in osebne vneme vzgajajo mlade ljudi v samozavestne, ustvarjalne in samostojne osebe, ki pogumno in zvedavo zrejo v  prihodnost.

V nagovoru je predsednik Pahor prav posebej nagovoril dijake in jim dejal, naj bodo v življenju pripravljeni na spremembe, ki naj se jih ne bojijo, pogumno naj gredo z njimi in ne proti njim. Nagovor je predsednik republike zaključil z mislijo, ki jo je namenil vsem, ki soustvarjajo to šolo, "praznujte današnji častitljivi jubilej z občutkom ponosa na pot, ki ste jo prehodili, in zanosa za pot, ki vas čaka."

Goste prireditve je najprej pozdravil ravnatelj šole Iztok Drožina in se predsedniku republike zahvalil za čast, ki jo je šoli izkazal z obiskom. V nagovoru je preletel šestdeset let šolskega ustvarjanja, se zahvalil vsem, ki so prispevali k odličnosti šole in poudaril, da so šola, ki ima vizijo, strategijo, voljo in energijo. 

Srednja tehniška šola Koper je danes s svojimi skoraj štiristo dijaki v devetih izobraževalnih programih največja obalna šola in ena največjih tehniških šol v Sloveniji, ki ima v obalno - kraški regiji poseben družbeni in gospodarski pomen, so še povedali organizatorji današnje jubilejne prireditve.