duvk6bkl

Murska Sobota, 22. 3. 2017 – Strelska zveza Slovenije je v ponedeljek, 20. 3. 2017 v Ljubljani pripravila finalno tekmovanje osnovnih in srednjih šol v streljanju s serijskim in standardnim zračnim orožjem. Med najboljšimi tekmovalci so se tako posamično kot tudi ekipno znašli tudi pomurski osnovno in srednješolci.

Med kar 119 osnovnošolci jih je kar dvajset pokazalo zavidljivo preciznost, saj so presegli mejo 180 krogov s serijsko zračno puško.  Pri učencih, ki so letnik 2002 in mlajši, je potekala borba za prvo mesto do zadnjega strela. Na koncu pa je Pomurec Patrik Farkaš iz OŠ Bakovci s pristreljanimi 183 in s tem s krogom zaostanka za prvo uvrščenim dosegel drugo mesto. V ekipnem tekmovanju pri učenkah v isti starostni kategoriji (letnik 2002 in mlajši) pa je zmaga šla na OŠ Dobrovnik, katero so zastopale Saša Gavrič, Melani Ferencek in Laura Podgoršek. Pri učencih pa so se tretjega mesta razveselili učenci OŠ III. Murska Sobota v postavi Jure Sočič, David Györek in Timotej Plahut.

bisznfo5

Pri mlajših učencih letnika 2004 in 2005 je drugo mesto s pristreljanimi 184 krogi pripadlo Davidu Tothu iz OŠ III Murska Sobota.

Srednješolci so nastopali v več disciplinah, saj so streljali tako s standardno kot tudi s serijsko zračno puško in z zračno pištolo. Med dijaki, ki so streljali s standardno zračno puško so samo trije dosegli rezultat preko 400 krogov, med njimi tudi drugo uvrščeni Jan Nagy iz Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota. Ekipno pa so dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer v streljanju s standardno zračno puško v sestavi Sandra Kaučič, Nika Nagy in Kristina Žižek dosegle drugo mesto.

S serijskimi zračnimi puškami pa dijaki niso dosegali tako visokih rezultatov kakor osnovnošolci, a je Erik Feher iz Dvojezične srednje šole Lendava kljub temu s pristreljanimi 172 krogi dosegel drugo mesto.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.