MXGP Tim Gajser 03 hondaproracing 23042017

Minuli vikend so Motokrosisti elitne kategorije svetovnega prvenstva MXGP tekmovali na Nizozemskem na dirki za veliko nagrado Evrope. 

Tim Gajser je bil peti in v seštevku svetovnega prvenstva še naprej vodi. Valkenswaard za Gajserja tako še naprej ostaja neosvojljiv. Klemen Gerčar in Peter Irt pa sta ostala brez točk.

Motokros proga v Valkenswaardu je znana po svoji zahtevnosti. Nizozemska mivka je ponovno poskrbela za številna presenečenja. Gajser je prvo vožnjo začel v ospredju na drugem mestu tik za Francozom Paulinom. Po uvodnih štirih krogih je Gajser padel in pristal na šestem mestu, kjer je ostal do konca prve vožnje. Zmagal je Gautier  Paulin.

V drugi vožnji je Gajser slabše startal  kjer so ga ostali tekmovalci red prvim ovinkom zaprli. V nadaljevanju se je Gajser vključil v boj za najvišja mesta, kjer je bil tokrat tudi mojster peščenih prog, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki sta mu končno uspeli dve dobri vožnji.

MXGP Tim Gajser 01 hondaproracing 23042017

Skupni zmagovalec dirke je postal Francoz Paulin, drugo mesto in s tem prve stopničke v kategoriji MXGP je osvojil domačin Jeffrey Herlings. Tretji je bil Belgijec Jeremy Van Horebeek. Peter Irt in Klemen Gerčar se na dirki nista najbolje znašla, osvojila sta osemindvajseto in devetindvajseto mesto, sta pa v drugo z borbeno vožnjo dokazala, da imata za naslednje dirke še veliko rezerv. Antonio Cairoli je bil v seštevku dirke eno mesto oziroma štiri točke pred Gajserjem in je prednost našega motokrosista v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zmanjšal na štirinajst točk.

V Valkenswaardu je na drugi dirki evropskega prvenstva EMX250 tekmoval Jan Pancar in se tudi v drugo ni uspel kvalificirati na dirko. Motokrosisti kategorije evropskega prvenstva EMX125 so tekmovali prvič letos, Maks Mausser pa je ostal izven štirideseterice, ki se je pomerila na dirki.

Prihodnjo nedeljo, 30. aprila bodo motokrosisti tekmovali na dirki državnega prvenstva v Škednju pri Slovenskih Konjicah, naslednja dirka svetovnega prvenstva pa bo 7. maja v Latviji.

MXGP Tim Gajser 02 hondaproracing 23042017

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.